Viñedos

A filosofía de bodegas Pazo de Vieite é traballar e coidar con esmero os seus 10 Ha de viñedo propio, xa que este é o factor máis importante para producir viños de calidade. A uva predominante é a variedade treixadura, aínda que tamén se cultiva godello, albariño, loureira e torrontés.

As viñas están situadas en laderas e terrazas ao abrigo do norte, a unha altitude de entre 200 e 350 metros, onde a maduración da uva é óptima. Os chans son de orixe granítico, de carácter generalmente ácido e con textura franco-arenosa.

As conducións son en espaldera, contrólase a carga máxima por cepa e selecciónanse os racimos tanto na viña como á súa entrada na bodega, todo iso para conseguir unha boa ventilación, maduración e sanidade das uvas. Chan, clima e variedades autóctonas fan do Ribeiro un ecosistema ideal para a produción de excelentes viños brancos, únicos e non reproducibles en ningunha outra parte do mundo.

Mapa